Κάλεσμα συμπόρευσης του Μ. Σκουλάκη προς το Δήμαρχο Σούδας Γ. Περάκη

Όπως δημοσιεύτηκε την 29-10 -2010 στο http://www.neatv.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=13859:2010-10-29-21-01-00&catid=112:2010-06-10-07-12-43&Itemid=236

alt

Κάλεσμα στο σημερινό Δήμαρχο Σούδας κ. Γ. Περάκη να στηρίξει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Χανιά-Ο Δήμος μας Αλλάζει» απεύθυνε ο υπ. Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης του συνδυασμού του που έλαβε χώρα στη Σούδα, την Τετάρτη 27/10. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Σκουλάκης «η στήριξη του ψηφοδελτίου μας σημαίνει στήριξη του σημαντικού έργου που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή». 
 
Ο κ. Σκουλάκης παρουσίασε επίσης τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του για την συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της Σούδας,. Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης «στόχος μας είναι να εγγυηθούμε τη δυναμική αναπτυξιακή συνέχεια της Σούδας, με άξονες το τρίπτυχο Λιμάνι - Βιοτεχνικό Πάρκο – Αρχαιολογικοί & Πολιτιστικοί χώροι».
Ο υπ. Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο που έχει επιτελέσει ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Σούδας, τα προηγούμενα χρόνια, χαρακτηρίζοντας το ως «πολύ σημαντικό» ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη μιας σειράς υποδομών φέρνοντας ως παράδειγμα τις αθλητικές εγκαταστάσεις και ειδικότερα το Ναυταθλητικό Κέντρο της Σούδας.

ΟΧΙ στη χωροθέτηση δεξαμενών καυσίμων στη Σούδα

Παράλληλα ο κ. Σκουλάκης επανέλαβε την αντίθεση του ίδιου και του συνδυασμού του στη χωροθέτηση δεξαμενών καυσίμων στον όρμο της Σούδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε αντίθετοι στη χωροθέτηση δεξαμενών καυσίμων στον όρμο της Σούδας, σε αντίθεση με άλλους που αποφεύγουν να δεσμευτούν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση, κοροϊδεύοντας του πολίτες..»

Ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε και στη σημασία ολοκλήρωσης των αναγκαίων έργων στο λιμάνι της Σούδας, ζήτημα το οποίο είχε φέρει και ως Βουλευτής στη Βουλή σημειώνοντας πως – εφόσον οι πολίτες τιμήσουν το συνδυασμό του – «θα συνεργαστεί στενά με το Λιμενικό Ταμείο και τα αρμόδια Υπουργεία για την υλοποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου ανάπτυξης του Λιμανιού για τη δημιουργία Μαρίνας, τη κατασκευή επιβατικού σταθμού και την επέκταση του προβλήτα Ανδρίας, έργα τα οποία όπως ανέφερε «είναι απολύτως αναγκαία για την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων και τα οποία θα προσφέρουν δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στους τομείς των επισκευών, της συντήρησης και του εφοδιασμού».

Τέλος ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων παρεμβάσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού του για τη Σούδα όπως π.χ. η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, η περαιτέρω προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση της επισκεψιμότητας της νησίδας της Σούδας, η αξιοποίηση των ιστορικών φρουρίων (Απτέρας και Ιτζεδίν), η αποπεράτωση και επέκταση των υδρευτικών και αρδευτικών έργων, η ενίσχυση των κοινωνικών και αθλητικών υποδομών, η αποκατάσταση, προστασία και περαιτέρω ανάδειξη του υγρότοπου της εκβολής Μορώνη, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF.

neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου